У КМДА розповіли, скільки випадків захворювання на дифтерію було в Києві за рік

Читать на русском
Нетоксигенний штам дифтерії у Києві виявили тільки у двох випадках серед більш ніж 12 тис. пацієнтів, які здавали аналізи.
Ілюстративне фото.

Нетоксигенний штам дифтерії у Києві виявили тільки у двох випадках серед більш ніж 12 тис. пацієнтів, які здавали аналізи.

Про це під час брифінгу заявив начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров'я КМДА Василь Животенюк.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері медициниУ програмі уряду Гончарука, зокрема, обіцяють зберегти принцип «гроші ходять за пацієнтом» та запровадять страхування відповідальності лікарів.

«Всіх людей, які поступають із середніми ступенями тяжкості, беруть аналізи на підозру на дифтерію. Тільки в 2019 році таких аналізів було взято приблизно 12500. З них висіяно нетоксигенний штам тільки у двох випадках», – пояснив він.

Як відомо, нетоксигенний штам дифтерії спричиняє класичну респіраторну дифтерію. Під час цього захворювання не спостерігаються ускладнення, які можуть виникнути під час токсигенного, як-от міокардит чи невропатія.

Зараз, за словами Животенюка, в Києві вакцини від дифтерії вистачає. Її у столиці приблизно 120 тисяч доз.

Сироватки від дифтерії 8 доз.

Нагадаємо, у Києві в ліцеї №303 був закритий клас на карантин, де вчиться дев'ятирічний хлопчик хворий на дифтерію.

Раніше в Києві підтвердили випадок дифтерії у школяра.

Також в Ужгороді було виявлено два нових випадки захворювання, обидва пацієнта були шпиталізовані до інфекційної лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: