Федина відреагувала на підозру ДБР

Читать на русском
Софія Федина, народний депутат від Євросолідарності, прокоментувала підготовку їй підозри за погрози президенту Володимиру Зеленському.

Софія Федина, народний депутат від «Євросолідарності», прокоментувала підготовку їй підозри за погрози президенту Володимиру Зеленському.

Про це вона написала у Facebook у вівторок, 26 листопада.

«Вітаю! Відсьогодні можемо говорити про режим Зеленського. Тиск на силові органи - законно, згвалтування - законно, участь в антимайданах - похвально, переслідування і зневага військовими - законно, зачистка справ Майдану - законно, замовляти повій в парламенті - похвально, зарплати в конвертах - похвально, кнопкодавство - похвально, захист держави і власна думка - злочин!» - повідомила Федина.

Нардеп також звернулася до громадян, зазначивши: «Вам вирішувати, в якій державі жити».

За даними слідства, 26 жовтня Федина та Звіробій під час трансляції на YouTube і в Facebook «висловлювали погрози вбивством», адресовані Зеленському. Кваліфікація їхніх дій - погроза вбивством щодо президента (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).

Справу відкрили ще 28 жовтня після звернення низки нардепів. У висловлюваннях Федини є ознаки злочину, підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка.

«Слово і Діло» писало, чи є в стрімі нардепа і волонтера ознаки складу злочину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: