ДБР оголосило в розшук підполковника СБУ

Читать на русском
Державне бюро розслідувань оголосило в розшук підполковника Служби безпеки України, який підозрюється в державній зраді.

Державне бюро розслідувань оголосило в розшук підполковника Служби безпеки України, який підозрюється в державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у п'ятницю, 22 листопада.

Зазначається, що підполковник СБУ залишив територію України в грудні 2017 року, після чого не повертався. У ДБР зазначили, що в разі його появи на території України він буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Підполковнику інкримінують державну зраду, дезертирство, незаконне придбання спеціальних технічних засобів отримання інформації, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

«Працівник СБУ за завданням і в координації зі спецслужбами Російської Федерації, діючи в інтересах іноземної держави, збирав і передавав відомості з обмеженим доступом, в тому числі ті, що становлять державну таємницю. Щоб уникнути відповідальності, правоохоронець перетнув державний кордон України в напрямку Республіки Білорусь в грудні 2017 року і до нинішнього часу не повернувся в Україну», - розповіли в ДБР.

Зазначається, що кримінальне провадження розпочато 5 січня 2018 року слідчими СБУ, після чого 1 лютого 2019 цього року матеріали справи передали для подальшого розслідування в ДБР.

Раніше ДБР затримало запорізького прокурора на хабарі.

Також ДБР отримало доступ до декларацій ексрозвідника Семочка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: