ДБР підготувало підозру Порошенку: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Підозра Петру Порошенку підготувало Держбюро розслідувань. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.
Слово і Діло

Державне бюро розслідувань підготувало підозру п'ятому президенту Петру Порошенку і просить генерального прокурора підписати проєкт про зняття з нього депутатської недоторканності.

Підозру підготували в рамках справи про можливий неправомірний вплив Порошенка на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року.

Що в соціальних мережах думають про такий поворот з розслідуванням – у добірці «Слово і Діло».

«Якщо ДБР формально правильно склало подання, то ГПУ передасть його до Ради. А парламент дозволить притягнути Порошенка до відповідальності. Отже, Рада дозволить правоохоронцям легально збирати докази, щоб притягнути Порошенка до відповідальності за іншими злочинами. Мені справді цікаво, як ДБР буде доводити вину у можливому впливі Петра Олексійовича на конкурс до Вищої ради правосуддя. Поки створюється враження, що справа формальна», – написав Сергій Биков.

«Оголошення підозри Петру Порошенку, безумовно, ускладнить відносини України з Заходом і кредиторами. У США вже давно висловилися проти переслідування Порошенка, про що стало відомо зі слухань у Конгресі. Про неприпустимість політичних репресій заявляв президент Європейської ради Дональд Туск, і далі будуть говорити як Меркель, так і інші лідери ЄС, і високі представники США, що вручення підозри президенту Порошенку в ГПУ – це політичні репресії та акція помсти. Пів року вся правоохоронна система шукала що пред'явити Порошенку, але суттєвого нічого й не знайшла», – вважає Павло Нусс.

«Одна зі статей, порушення якої закидають Порошенку, це, наскільки я зрозумів, стаття 109 ч. 3 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу). Я не знаю, хто там такий порохобот у цьому ДБР, але такі подарунки Пороху можуть робити лише дуже сильні його шанувальники», – написав Павло Тука.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вивчає підозру Петру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: