Танкер Delfi перекинувся: почалася рятувальна операція

Читать на русском
На базі технічного спостереження Ланжерон Одеського погранічного відхилення розгорнуто тимчасовий оперативний штаб у зв’язку з танкером Delfi, який зазнав аварії в акваторії Чорного моря.

На базі технічного спостереження «Ланжерон» Одеського погранічного відхилення розгорнуто тимчасовий оперативний штаб у зв’язку з танкером Delfi, який зазнав аварії в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби та очевидці.

«Делфі» на мілині. На ПТС «Ланжерон» розгорнуто оперативний штабДержавна прикордонна служба України

Зокрема, судно сіло на мілину в зоні Ланжерона. Його зносить до берега. Нове зіткнення з хвилерізом може призвести до корабельної аварії і екологічної катастрофи.

Екіпаж танкера відмовляється від допомоги, але прикордонники готові «відкрити кордон» членам суднокоманди для сходження на берег.

За інформацією Думської, на судно відправили водолазів. Вони вже доставили на борт канат. Рятувальники спустили на воду човен і намагаються дійти на ньому до судна. Поки у них це не виходить: заважають хвилі.

Відзначається, що моряків знімуть з борта, хочуть вони цього, чи ні.

«Танкер практично ліг на борт. Хвилі б'ють його об хвилеріз, з пробоїни виливається чорна масляниста рідина - мабуть, мазут», - повідомляє видання.

Нагадаємо, в Одеській затоці танкер Delfi під прапором Молдови сів на мілину приблизно в кілометрі від берега.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: