НАБУ і САП повідомили про підозру викритому судді з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційні органи повідомили про підозру судді з Дніпра, якого викрили на отриманні вигоди.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру судді Бабушкінського районного суду Дніпра Андрію Леонову, якого раніше викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«29 травня судді одного з районних судів міста Дніпро повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Особу викрили на вимаганні неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у сумі 30 тисяч доларів та на одержанні частини цієї неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч доларів», – повідомили у Бюро.

За даними слідства, суддя вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов`язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

З метою документування можливої протиправної діяльності детективи НАБУ спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області здійснили обшуки за місцем роботи та у помешканнях осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину. Внаслідок слідчих дій вилучено предмет неправомірної вигоди.

Нагадаємо, в Антикорупційному бюро розповіли про слідчі дії в Дніпрі.

Пізніше, у відомстві підтвердили викриття судді з Дніпра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: