Суд призначив експертизу «хабара», отриманого суддею з Дніпра

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть дізнатися, чиї відбитки пальців містяться на купюрах, переданих у вигляді хабара.

Суд призначив експертизу купюр, які нібито були передані судді Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрію Леонову у вигляді неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні зазначається, що суддя Леонов нібито вимагав і отримав 15 тисяч доларів неправомірної вигоди. Зазначена сума була оглянута й передана особі, яка мала вручити її на вимогу підозрюваному. За інформацією детективів, ця особа за вказівками Леонова обміняла 11,5 тисяч доларів на 299 тисяч гривень у приміщенні пункту обміну валют №5 ТОВ «Фінансова компанія «Партнер». Пізніше детективами була виявлена ​​зазначена сума в обміннику з тими ж номерами купюр, які були зафіксовані.

Під час обшуку в кабінеті Леонова детективи НАБУ виявили частину предмета неправомірної вигоди, а саме 3400 доларів. Також у підозрюваного знайшли кошти, які є перетвореною неправомірною вигодою, а саме 100 доларів і 65100 гривень. Крім того, детективи відзначили, що на вилучених у кабінеті судді грошових коштах у розмірі 2100 гривень могли зберегтися сліди пальців його рук. У зв'язку з цим була призначена експертиза.

У НАБУ також вирішили провести додаткову експертизу, рішенням якої хочуть встановити можливість ідентифікації за відбитками осіб, що тримали вищевказані кошти. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, адвоката підозрюваного НАБУ судді з Дніпра відвели від захисту.

Раніше Леонову пом'якшили запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: