Суд знизив заставу Мангеру – адвокат

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва знизив заставу за голову Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк

Шевченківський районний суд Києва знизив заставу за голову Херсонського облради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Про розповів його адвокат Дмитро Ільченко в коментарі РБК-Україна.

Ільченко зазначив, що 1 350 000 гривень застави, які залишились, будуть повернуті адвокатам в автоматичному режимі.

«Тільки що суд задовольнив наше клопотання і знизив заставу до 1 152 600 грн», - повідомив він.

Захист ініціював зменшення суми застави в зв'язку з перекваліфікацією підозри Мангеру і максимально можливою ​​санкцією покарання.

«Раніше Мангеру загрожувало довічне, а за новою підозрою - 10 років позбавлення волі, відповідно повинен був бути змінений рівень суми застави», - сказав він.

Ільченко підкреслив, що справа проти голови Херсонської облради призупинена на час розшуку ще одного фігуранта - кримінального авторитету Олексія Левіна (Москаленка).

Раніше суд відхилив скаргу адвокатів Мангера на зупинку слідства проти нього у справі Гандзюк.

Нагадаємо, на радника херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року при виході зі свого будинку. Нападник облив її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла кілька важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

7 травня 2019 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки.

У справі про вбивство Гандзюк проходять раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні ексголова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і ексзаступник голови ОДА Євген Рищук. 16 липня ГПУ зупинила слідство у справі Гандзюк, за яким, як підозрювані, фігурують Мангер і Левін, для виконання міжнародно-правових доручень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: