Суд відхилив скаргу адвокатів Мангера на зупинку слідства проти нього в справі Гандзюк

Читать на русском
Адвокати Мангера двічі подавали скаргу на постанову ГПУ з проханням зупинити розслідування проти їхнього клієнта.

Скарга адвокатів фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера на постанову Генпрокуратури про припинення розслідування була відхилена Шевченківським районним судом Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє громадська ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?» на Facebook.

«Сьогодні, 15 серпня, Шевченківський районний суд Києва розглянув другу скаргу захисників Мангера на постанову ГПУ про зупинення розслідування щодо Мангера і Левіна (Олексій Левін – ред.)», - йдеться у повідомленні.

Як інформують активісти, це вже друга скарга захисту Мангера, перша розглядалась вчора, 14 серпня.

Адвокати просили передати наявні матеріали щодо Мангера до суду, щоб там мати можливість зняти всі звинувачення зі свого підзахисного.

Члени ініціативної групи вважають, що відновлення слідства через суд за скаргою Мангера вело б до іншого розрахунком його крайніх термінів. Вони вбачають у цьому спосіб вивести зі справи самого Мангера із неможливістю притягнення його до відповідальності.

Прокурори не з'явилися на засідання, однак суд таки розглянув скаргу.

В результаті клопотання адвокатів Мангера було відхилене.

Нагадаємо, на радника херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року при виході зі свого будинку. Нападник облив її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла кілька важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки.

У справі про вбивство Гандзюк проходять раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні екс-голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук. 16 липня ГПУ зупинила слідство у справі Гандзюк, за яким, як підозрювані, фігурують Мангер і Левін, для виконання міжнародно-правових доручень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: