В Україні змінилися правила фотографування на документи

Читать на русском
Нові стандарти фотографування враховують інтереси і релігійні традиції представників різних віросповідань.

Нові стандарти фотографування на документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус особи для представників різних віросповідань, запровадили в Україні.

Про це інформує пресцентр Державної міграційної служби 22 листопада.

Нові стандарти фотографування враховують інтереси й релігійні традиції представників різних віросповідань.

Техпаспорт і права у смартфоні: з якими ризиками доведеться зіткнутися23 жовтня Кабінет міністрів України затвердив пілотний проєкт, під час якого будуть запущені онлайн- послуги.
  «Тепер фотографування на документи (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідка на тимчасове або постійне проживання) в головному уборі допускається, якщо людина носить головний убір у повсякденному житті через релігійні переконання», - йдеться в повідомленні.   Крім того, стало можливим фотографування в головних уборах, штучних предметах і матеріалах на підставі медичних показань, які підтверджені медичним висновком відповідного закладу охорони здоров'я. Водночас головні убори не мають змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя і підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию.   Нові вимоги до оцифрованого образу обличчя людини, фотокарток, які подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, і фотографічного зображення на них, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ від 18.10.2019 № 875.

Раніше з'ясувалися подробиці скасування трудових книжок.

Також нагадаємо, Україна піднялася в рейтингу паспортів світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: