Банкам дозволили обслуговувати українців за закордонними паспортами

Читать на русском
НБУ дозволив банківським установам обслуговувати громадян на підставі закордонного паспорта. По батькові клієнта, яке не зазначено в закордонному паспорті, встановлюватимуть за іншими документами.
Ілюстративне фото.

Національний банк України дозволив банківським установам обслуговувати громадян на підставі закордонного паспорта.

Як повідомили в прес-центрі Державної міграційної служби, паспорт громадянина України для виїзду за кордон прирівнюється до внутрішнього паспорта при здійсненні банківських послуг особами-резидентами.

Обіцянка кандидата: що дасть економічний паспорт і чи реально його запровадити в УкраїніСлово і Діло вирішило проаналізувати програмні обіцянки кандидатів на посаду президента України.

«Відомості «по батькові» фізичної особи-резидента, які не містяться в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема - про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП)», - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що відповідно до законодавства, посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю або учасника Другої світової війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи при отриманні банківських послуг.

Нагадаємо, Володимир Зеленський обіцяв, що в разі обрання його президентом, він має намір запровадити в Україні економічний паспорт.

Тим часом «Слуга народу» відкликала законопроект щодо продажу SIM-карток за паспортами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: