РФ оскаржила рішення арбітражу щодо активів Ощадбанку в Криму

Читать на русском
Кримське відділення Ощадбанку не підпадає під дію договору про захист інвестицій, вважають у Росії.

Росія оскаржила рішення паризького арбітражу за позовом українського Ощадбанку про активи в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції РФ, оприлюдненому в середу, 21 серпня.

У російському Мін'юсті нагадали, що з 2018 року РФ оскаржує правомірність арбітражних рішень, винесених за позовами українських бізнесменів Ігоря Коломойського й Ріната Ахметова та підконтрольних їм компаній, а також за позовами держкомпаній України, поданим в рамках двосторонньої угоди Росії та України про заохочення і взаємний захист інвестицій і пов'язаних з активами в Криму.

«Під час зазначеної роботи були виявлені внутрішні документи одного з позивачів – Ощадбанку, які свідчать про те, що його так звана інвестиція ніколи не захищалася зазначеною угодою, – йдеться в повідомленні. – Кримське відділення Ощадбанку, про експропріацію якого заявляє банк, також існувало вже з радянських часів і було частиною Ощадбанку ще до 1992 року. Ощадбанк промовчав про ці факти в арбітражному розгляді».

Зазначається, що виявлені докази «дозволили РФ на підставі норм французького права звернутися 19 серпня за переглядом арбітражного рішення до того ж суду, який виніс перше рішення».

Нагадаємо, в листопаді минулого року міжнародний арбітраж постановив відшкодувати Ощадбанку $1,3 млрд і нараховувати $97 тисяч відсотків за кожний наступний день.

Днями стало відомо, що Київський апеляційний суд дав дозвіл на виконання рішення Арбітражного трибуналу в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: