Франція пропонує змінити процедуру вступу до ЄС

Читать на русском
Франція направила іншим державам-членам Європейського союзу пропозиції щодо зміни процедури прийняття до об’єднання нових членів

Франція направила іншим державам-членам Європейського союзу пропозиції щодо зміни процедури прийняття до об’єднання нових членів.

Пропозиції Франції передбачають запровадження нової процедури, що складатиметься із семи етапів з умовами для ефективного переходу на європейські норми і стандарти країни-кандидата на вступ до ЄС, Politico.

Крім того, ЄС матиме право в будь-який момент зупинити переговори про вступ, якщо вирішить, що країна-кандидат відходить від стандартів об’єднання.

Нині процес впровадження європейського законодавства в країні-кандидаті поділений на 35 тематичних блоків - від стандартів продуктів харчування до питань зовнішньої політики й безпеки, які впроваджуються одночасно.

Нагадаємо, Європейський союз - економічне і політичне об'єднання 28 європейських держав.

Україна - учасник програми Євросоюзу «Східне партнерство» (з 2009 року). У 2014 році Україна і Євросоюз підписали Угоду про асоціацію, що замінила Угоду про партнерство та співробітництво між ЄС та Україною.

Президен Володимир Зеленський пообіцяв зробити все для того, щоб Україна виконала вимоги щодо членства.

Експерти вважають, що шанси на членство в ЄС залежать від ефективності України в плані проведення реформ, боротьби з корупцією, економічного зростання, детінізації економіки, забезпечення нормального рівня життя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: