Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісу в Карпатах

Читать на русском
Закон удосконалює систему охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільних рубок.

Голова держави Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних вирубок на гірських схилах у ялицево-букових лісах Карпатського регіону» № 249-IX.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 19 листопада.

Закон удосконалює систему охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільних рубок.

Як Україна торгувала лісом-кругляком у 2014-2019 рокахПісля запровадження мораторію на вивезення необробленого лісу та запровадження кримінальної відповідальності за вирубки лісу імпорт щороку зменшувався.

Згідно з пояснювальною запискою, в 2000 році був ухвалений закон, який запроваджував мораторій на десять років на проведення суцільної вирубки головного користування в ялицево-букових деревостанах на крутих схилах у Карпатському регіоні. У 2011 році цей мораторій перестав діяти, і відповідно, знову з'явилася можливість проводити суцільні вирубки ялицево-букових лісів на крутих гірських схилах.

Підписаний Зеленським закон передбачає встановлення заборони проведення рубок головного користування у національних природних парках, заказниках і продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.

Реалізація норм закону сприятиме збереженню лісів, попередження суцільних вирубок ялицево-букових лісів Карпатського регіону, а також захисту Карпатського регіону від стихійних лих і природних катаклізмів.

Нагадаємо, 30 листопада парламент вніс правки до законопроекту, який забороняє суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток Карпатського регіону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: