У «Слузі народу» визначилися, чи підтримають зняття недоторканності з Порошенка

Читать на русском
Зняття недоторканності з нардепа, експрезидента Петра Порошенка підтримає монобільшість, якщо це питання включать до порядку денного Ради.

Зняття недоторканності з нардепа, експрезидента Петра Порошенка підтримає монобільшість, якщо це питання включать до порядку денного Ради.

Про це заявив перший заступник голови фракції Слуга народу Олександр Корнієнко, повідомляє у вівторок, 19 листопада, НВ.

«Всі мотивовані [голосувати] за зняття недоторканності (з Петра Порошенка - ред.)», - заявив Корнієнко.

ДБР підготувало підозру Порошенку: що пишуть у соцмережахПідозра Петру Порошенку підготувало Держбюро розслідувань. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.

Також він підкреслив, що вважає це «чесною позицією», і пояснив, що «по суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет з метою процесуальних дій. З 1 січня 2020 року, коли набудуть чинності зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні».

Що стосується голосування за дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт Порошенка, то таке рішення, за словами Корнієнка, буде винесено окремим питанням, як і з інших важливих голосувань.

Він запевнив, що депутати будуть визначитися самостійно відповідно до «якості підозри» і «по іншим політичним міркування».

«Ми бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів із якихось причин не підтримувала друге і третє голосування (зняття недоторканності та арешт - ред). Було багато нарікань на якість подання з боку Генпрокуратури», - підкреслив Корнієнко.

Заступник голови фракції більшості також повідомив, що, за інформацією з преси, проект підозри щодо Порошенко знаходиться в Генпрокуратурі і у нього немає інформації, коли його отримає апарат Верховної ради.

Нагадаємо, 19 листопада Порошенко знову проігнорував допит у військовій прокуратурі.

Також відзначимо, ГПУ вивчає підозру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: