ДБР просить позбавити Порошенка недоторканності

Читать на русском
Державне бюро розслідувань України домагається притягнення п'ятого президента країни до кримінальної відповідальності.

Державне бюро розслідувань подало на підпис генеральному прокурору України Руслану Рябошапці проєкт про зняття депутатської недоторканності з п'ятого президента країни Петра Порошенка з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДБР в понеділок, 18 листопада.

«Проєкт підозри підготовлено і передано до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року. У документі йдеться про підозру п'ятому президенту України в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, слідчі ДБР передали до прокуратури проєкт подання до Верховної ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятого президента України, який є чинним народним депутатом.

Нагадаємо, що Порошенко причетний до 12 кримінальних справ, які веде українське Держбюро розслідувань, і має статус свідка. У цих справах йдеться про відмивання коштів, перевищення повноважень і зраду.

Відзначимо, ГПУ готує підозру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: