Президент підписав закон про облаштування держкордону

Читать на русском
Закон дозволить створити належні умови для інженерно-технічного облаштування держкордону України з суміжними державами, перш за все з Росією.

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону» № 232-IX.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 19 листопада.

Зараз українським законодавством не визначені розміри земельних ділянок, наданих органам Держприкордонслужби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд та інших об'єктів прикордонної інфраструктури для забезпечення дотримання режиму державного кордону. У той же час лінійні розміри інженерно-технічних споруд і характеристики технічних засобів охорони кордону вимагають для їхнього розташування на місцевості відведення смуги земельної ділянки шириною не менше 50 метрів.

Пів року президентства: скільки обіцянок виконав і провалив ЗеленськийВолодимир Зеленський пів року на посаді президента. За цей час він виконав 24 обіцянки і провалив – 18.

Закон вносить зміни до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, закон «Про державний кордон України», згідно з якими органам Держприкордонслужби надаються в постійне користування земельні ділянки шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об'єктів прикордонної інфраструктури.

Також документ звільняє органи прикордонного відомства від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у зв'язку з облаштуванням державного кордону.

Закон дозволить створити належні умови для інженерно-технічного облаштування держкордону України з суміжними державами, перш за все з Росією, з метою забезпечення виконання Держприкордонслужбою завдань з охорони і захисту державного кордону.

Закон набуває чинності з 1 січня 2020 року.

Раніше Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісу в Карпатах.

Також нагадаємо, Зеленський підписав закон про ратифікацію податкового угоди з Кіпром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: