Рада дозволила будівництво прикордонних об'єктів у прибережних зонах

Читать на русском
Законопроект №0905 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону Верховна рада схвалила в другому читанні.

Законопроект №0905 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону Верховна рада схвалила в другому читанні.

За документ проголосували 288 парламентаріїв.

Законом визначається, що у межах прикордонної смуги з метою забезпечення національної безпеки і оборони, дотримання режиму державного кордону військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій надаються в постійне користування земельні ділянки шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми.

Пропонується встановити, що закон набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Документом Кабінету міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом доручається затвердити державну цільову програму облаштування держкордону щодо будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій ДПСУ, передбачивши в державному бюджеті необхідні видатки для реалізації зазначеної програми.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній раді прийняти у другому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону.

Раніше повідомлялося, що на облаштування російсько-українського кордону з бюджету планують освоїти 400 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: