Розведення сил на Донбасі: в штабі ООС розповіли подробиці

Читать на русском
Володимир Кравченко, командувач силами ООС, розповів про умови розведення сил і засобів на Донбасі.

Володимир Кравченко, командувач силами ООС, розповів про умови розведення сил і засобів на Донбасі.

Про це заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

За словами командувача, після успішного розведення сил і засобів в районі населених пунктів Золоте і Петровське має розпочатися розведення ще на чотирьох ділянках уздовж всієї лінії зіткнення. Всього командуванням ООС визначено перелік із 30 населених пунктів, де має відбутися розмежування.

Зеленський у Золотому: чим закінчиться конфлікт з добровольцями?Експерти вважають, що словесна перепалка президента з добровольцями Національного корпусу стала червоною лінією для глави держави. Щоб зняти напруження в суспільстві, йому необхідно ухвалювати швидке рішення про статус Путіна: агресора він чи ні.

Відповідаючи на питання, коли саме має початися цей процес і чи були визначені конкретні терміни для його реалізації, Кравченко заявив:

«Згідно домовленостей, які були укладені 1 жовтня цього року в Мінську, процес відведення займе 30 діб. З них на безпосереднє відведення сил і засобів дається три доби. Сам процес почнеться тоді, коли протягом 7 діб зберігатиметься режим тиші. Я підкреслюю, повної тиші, без жодного пострілу на певних ділянках для розведення, і підтвердження тиші представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - сказав він.

Кравченко заявив, що відведення особового складу, техніки та розмінування територій відбуватиметься після дотримання режиму припинення вогню і сповіщення ОБСЄ про готовність почати цей процес.

«Після дотримання режиму припинення вогню українська сторона СЦКК сповіщає СММ ОБСЄ про те, з якого рубежу, який склад сил і засобів приділятиметься і на який кордон вони мають бути відведені. На наступну добу українська сторона сповіщає СММ ОБСЄ про те, що ми готові почати розведення. На третю добу, після семиденного режиму тиші, з дванадцятої години починається переміщення особового складу і військової техніки. Далі здійснюється пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення в межах певної ділянки», - зазначив він.

Також Кравченко додав, що під час розведення сил в так званій «сірій зоні» працюватимуть представники Національної поліції, Національної гвардії і Державної прикордонної служби України, а також соціальні служби, місцеві органи влади і між цивільними та військовими адміністрації.

За його словами, процес відведення сил і засобів Збройних сил України контролюватимуть представники СММ ОБСЄ, контроль за дотриманням режиму припинення вогню здійснюватиме українська сторона СЦКК.

Раніше в Кремлі назвали нові умови для зустрічі в Нормандському форматі.

Також нагадаємо, бойовики на Донбасі обстріляли ділянку розведення сил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: