Ціна на газ для промисловості в листопаді зросла

Читать на русском
Ціна газу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на Україні з 1 листопада зросла на 18,4-19,6 відсотка в порівнянні з жовтнем.

Ціна газу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на Україні з 1 листопада зросла на 18,4-19,6% в порівнянні з жовтнем.

Таке рішення ухвалила компанія «Нафтогаз» у зв'язку зі зростанням цін на паливо на європейському ринку.

Залежно від обсягів закупівлі та умов оплати газ обійдеться промисловим споживачам за ціною від 5 861 до 6 463 гривень за тисячу куб. м, що становить від 234 до 258,5 долара. Понад цю вартість споживачі газу повинні сплатити податок на додану вартість і витрати на трубопровідну транспортування.

«Нафтогаз» з 1 травня 2019 року ввів новий механізм визначення регульованої ціни, яка може змінюватися щомісяця. У жовтні ціну енергоносія для промислових споживачів на Україні підвищили на 5%.

Раніше директор газопостачального підрозділу «Нафтогазу» Максим Рабинович повідомляв, що ціна на газ для населення з 1 січня 2020 року стане ринковою. Це буде виконанням однієї з вимог Міжнародного валютного фонду для продовження програми кредитування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: