Герус підрахував, на скільки знизилася ціна на газ для населення за сім місяців

Читать на русском
1 вересня було знижено тарифи за рахунок державних компаній, а в жовтні-листопаді будуть знижені за рахунок приватних компаній.

За сім місяців ціна на газ для населення в Україні знизилася майже на 35%.

У серпні ціна на газ знизиться. За рахунок чого та що буде з тарифами восени?З 1 серпня 2019 року Нафтогаз знизить ціну газу для населення щонайменше на 25 відсотків. Ціна становитиме не більш ніж 4640 без ПДВ за 1 тис. куб. м.

Про це повідомив представник президента в Кабінеті міністрв, голова комітету Верховної ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус у себе на сторінці в Facebook.

У жовтні ціна на газ знизилася майже на 5%.

«Новини енергетичних ринків. Ціна на газ для населення в жовтні знизилася майже на 5%. Це буде відображено в платіжках, які українці отримають за минулий місяць. За останні сім місяців зниження ціни на газ для населення склало майже 35%», - написав він.

За його словами, середньозважена біржова ціна електроенергії в жовтні знизилася на 7 копійок у порівнянні з вереснем і на 13 копійок у порівнянні з серпнем - склала 1,53 грн/КВт-год. 1 вересня було знижено тарифи за рахунок державних компаній, а в жовтні-листопаді будуть знижені за рахунок приватних компаній.

У той же час, раніше повідомлялося, що ціна на газ для промисловості зросла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: