«Слуга народу» виключила двох нардепів із фракції. Хто наступний «на вихід»?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Те, що з фракції «Слуга народу» виключили народних депутатів Анну Скороход та Антона Полякова – передбачувана реакція президента України Володимира Зеленського. Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

Політтехнолог зауважив, що поки немає підстав говорити про те, що фракція розпадається.

«Не треба боятися висновків. Систему характеризує не помилка, а реакція на помилку. Фракція не розпадається. Є достатньо людей для забезпечення голосування. Якщо немає, знайдуть серед інших фракцій», – запевнив Загородній.

На думку експерта, на цьому етапі виключенням двох нардепів з фракції в ОПУ показують, що вони не тримають за тих людей, які спричинили скандали.

«Рішення працює на мобілізацію фракції всередині. Команда президента показує, що від тих, хто не поділяє її поглядів, будуть позбавлятися», – прокоментував політтехнолог.

Не лише фотографи: професії депутатів нового скликання РадиБільшість майбутніх народних депутатів мають вищу освіту. Серед професій є журналісти, піарники, фотографи, музиканти та юристи.

Тарас Загородній припустив, що надалі партія продовжить цю тенденцію. Зокрема, питанням часу є виключення представника СН В'ячеслава Медяника та нардепа від «Слуги народу», а також голови комітету з питань міжнародних зв'язків Богдана Яременка, який потрапив у «секс-скандал» у Верховній раді.

На його думку, особливо прикрим здається інцидент з Яременком.

«По-перше, Яременко виставив в дуже негативному світлі комітет. По-друге, це питання міжнародної репутації. На Заході такі речі точно є неприйнятними. Яременко – одна з дипломатичних осіб нашої країни, який виступає в непривабливому світлі. Це означає, що вірогідно, він вже внесений у неофіційні «чорні списки», ніхто в дипломатичних колах з ним зустрічатися не буде. Який вигляд це матиме в міжнародній пресі? Це звичайно б'є по репутації комітету», – поділився думками політтехнолог.

При цьому Тарас Загородній зауважив, стосовно мажоритарників, у принципі, складно ухвалювати рішення, оскільки не факт, що після цього нардепи неофіційно, але все одно, не будуть інтегровані до СН.

Експерт нагадав, що свого часу нардепа Борислава Розенблата також вигнали з фракції, але він все одно голосував так, як просила партія.

«Тому виключення нардепів із СН ніяк не впливатиме на внутрішню мобілізацію, оскільки завжди можна знайти голоси серед позафракційних, що підтверджує низка голосувань», – резюмував Тарас Загородній.

Як повідомляється, офіційна причина виключення Скороход та Полякова – систематичне голосування в комітетах і сесійній залі всупереч ухваленої позиції фракції.

Нагадаємо, 29 жовтня під час роботи в сесійній залі парламенту народний депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко листувався в онлайн-мережі знайомств. Під час листування одна з жінок назвала свою ціну і умови. Яременко назвав свої дії свідомою провокацією журналістів.

Додамо, в журналістських розслідуваннях про корупцію фігурують 39 нових депутатів Ради.

Також пропонуємо згадати, хто за професією і освітою новообрані народні депутати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: