Не лише фотографи: професії депутатів нового скликання Ради

Читать на русском

У Верховній раді дев'ятого скликання буде безпрецедентна кількість «нових облич», а саме осіб, які до політики до виборів узагалі не мали жодного стосунку. Цього разу до парламенту пішли не лише співаки та журналісти, а й фотографи, сценаристи, продюсери, спортсмени. Аналітики «Слова і Діла» вирішили розібратися, хто за професією та освітою новообрані народні депутати.

Найчисельнішою фракцією в парламенті буде «Слуга народу», вона отримає 254 мандати. З майбутніх «слуг народу» в переважної більшості є вища освіта (у 246 осіб), у інших – лише середня.

Саме в цій партії найбільше розмаїття професій. Отже, від «Слуги народу» до Ради пройшли 98 підприємців, 40 юристів та адвокатів, 23 викладача, 18 керівників підприємств та їхніх заступників, 11 громадських діячів, 10 помічників посадових осіб, 9 журналістів, 7 економістів, фінансистів і бухгалтерів, 2 політологи, 6 лікарів. Крім того, є спортсмени, піарники, військові, правоохоронець, дипломат, прокурори, науковці, дизайнери, фотограф, сценарист, режисер, продюсери.

«Опозиційна платформа – За життя» отримує 43 місця у Верховній раді. Лише в одного майбутнього нардепа середня освіта, в усіх інших – вища. Половина – це чиновники та політики, також є 10 підприємців, 5 юристів (адвокатів), 4 викладачі, журналіст, військовий, вчений та правоохоронець.

З 26 майбутніх депутатів «Батьківщини» абсолютно всі здобули вищу освіту. 17 осіб були або чиновниками, або політиками, 8 – підприємці й лише один – військовий.

«Європейська солідарність» отримає 25 мандатів, 23 отримають люди з вищою освітою, ще 2 – із середньою. Від партії Петра Порошенка до парламенту пройшов 21 чиновник і політик, учитель, 2 громадських діячі та військовий.

Усі 20 нардепів від «Голосу» будуть із вищою освітою. За професією це вчителі, юристи, підприємці, громадські діячі, помічники чиновників, економісти, музикант і військовий.

Вища освіта в єдиного депутата від «Свободи», «Самопомочі» та «Біла церква разом», 6 депутатів від «Опозиційного блоку». Із 46 самовисуванців 45 мають вищу освіту. Серед самовисуванців є підприємці, політики та громадські діячі.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, скільки у Верховній раді восьмого скликання дипломованих фахівців та які в народних депутатів професії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: