Коболєв відповів на заяви Путіна щодо газу

Читать на русском
Голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв розкритикував заяви президента РФ Володимира Путіна щодо газових відносин між Росією та Україною.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розкритикував заяви президента РФ Володимира Путіна щодо газових відносин між Росією і Україною.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

Як зазначив Коболєв, доля «Газпрому» на ринку ЄС скоротилася до 32%. «Тобто називати весь газ на ринку ЄС російським точно некоректно. М‘яко кажучи», - зазначив він.

Голова «Нафтогазу» нагадав, що Україна фізично імпортує з території трьох країн ЄС, використовуючи газопроводи.

Крім того, Коболєв заявив, що «Нафтогаз» ніколи не відмовлявся купувати газ в «Газпрому» за справедливими ринковими цінами.

Раніше Коболєв заявив, що до можливого припинення транзиту російського газу з нового року Україна та Європа вже підготувалася.

Як відомо, між Україною та Росією почався новий етап «газової війни». У Брюсселі відбулися тристоронні перемовини щодо нового контракту на транзит російського газу територією України. Але вони не увінчалися успіхом, при цьому чинний контракт закінчиться наприкінці року. Крім того, «Нафтогаз» подав проти «Газпрому» новий позов з вимогою переглянути транзитний тариф, за яким Україна недоотримала 11,8 млрд дол. У відповідь у РФ заявили, що домовленості щодо газу зараз неможливі.

У зв'язку із загостренням суперечок «Слово і Діло» нагадає історію конфлікту «Нафтогазу» і «Газпрому», а також ситуацію з імпортом і транзитом газу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: