Онищенко прокоментував заяву НАБУ про його екстрадицію

Читать на русском
Екснардеп Олександр Онищенко, який втік з України і переховується від слідства, назвав брехнею заяву директора НАБУ Артема Ситника про швидку його екстрадицію з Іспанії до України.

Екснардеп Олександр Онищенко, який втік з України і переховується від слідства, назвав брехнею заяву директора НАБУ Артема Ситника про швидку його екстрадицію з Іспанії до України.

Про це він написав у Facebook.

«Ситник заявляє, що я програв суди і мене екстрадують незабаром. І знову бреше. У рішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати тільки за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд щодо екстрадиції був у березні 2017-го року. І три роки Кабмін так нічого і не підписав. У результаті я сам повідомив усім, що я написав заяву, що хочу повернутися до України. І суд схвалив і дав мені дозвіл на добровільне повернення. І повернуся я в Україні не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи. А в тому разі, якщо захочу цього я», - наголосив він.

Також Онищенко прокоментував інформацію про замороження Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою його 500 тисяч євро, які призначалися для купівлі коня.

«Учора НАБУ заявило, що заморозило моїх 500 тис. євро, а в грудні мене екстрадує до України. Хочу зрозуміти, в якому місці вони заарештували у мене гроші. Так сталося, що останні три роки я купую і продаю коней, вирощую, їжджу на них. У вересні я купив коня в естонської компанії. Переказав гроші зі свого рахунку на рахунок естонської компанії. А в жовтні я його вже продав. А що заарештували - для мене це загадка, як загадкою залишається і назва чартерного літака, який у мене нібито НАБУ заарештувала два роки тому», - зазначив екснардеп.

Як повідомлялося, Онищенка в грудні екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заарештував пів мільйона євро колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: