ВАКС заарештував пів мільйона євро Онищенка

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд заарештував пів мільйона євро колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Вищий антикорупційний суд заарештував пів мільйона євро колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

Повідомляється, що напередодні в суді пройшло засідання щодо «газової справи», в якій обвинуваченими проходять Онищенко та його фінансовий директор. На суді прокурор САП попросив заарештувати гроші колишнього нардепа на рахунках в Естонії та Росії.

«Як було встановлено слідством, 20 вересня 2019 року колишній депутат провів операцію з переведення зі свого російського рахунку на рахунок в естонському банку 500 000 євро», - йдеться в повідомленні.

Суд задовольнив клопотання в повному обсязі.

Як повідомлялося, Онищенка, який втік з України та переховується від слідства, у грудні екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд міста Києва вирішив передати кримінальні провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка в організації «газових схем», Валерія Постного в їх співорганізації та інших осіб до Вищого антикорупційного суду.

Раніше суд дозволив заочно судити Онищенка та менеджера Олену Павленко. Пізніше до України повернулася мати колишнього нардепа Інеса Кадирова, де її затримали. Суд її відпустив під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, екстрадована з Чорногорії фігурантка уклала угоду з САП у справі Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: