Справа Онищенка: суддя зобов’язала передати арештований газ

Читать на русском
Справа Онищенка - суд Харківської області зобов’язав компанію  Карпатнадраінвест  передати  Лідерпромінвест  12082,645 тис. кубометрів природного газу.

Господарський суд Харківської області зобов’язав компанію «Карпатнадраінвест» виконати умови договору купівлі-продажу від 24.10.2016 і передати ТОВ «Лідерпромінвест» 12082,645 тисяч кубометрів природного газу.

Про це сказано у рішенні суду.

Луценко не виконав обіцянки оголосити в розшук Інтерполу Януковича, Клюєва та ОнищенкаВіктора Януковича, Андрія Клюєва та Олександра Онищенка Інтерпол з різних причин не оголошує в розшук. Хоча Юрій Луценко обіцяв, що питання буде вирішене.

Мова йде про газ, видобутий за договором про спільну інвестиційну та виробничу діяльність №1747 від 13.10.2004 року з ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що ухвалою слідчого судді Солом’янського суду Києва Бобровника від 9 вересня 2016 року арештовано природний газ, що зберігається у газосховищах ПАТ «Укртрансгаз» та належить ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест» і добутий в рамках договорів по спільну діяльність 2004 р., де уповноваженими є ці компанії. Арештований актив суд передав «Укртрансгазу» на реалізацію.

НАБУ пов’язує «Карпатнадраінвест» з екснародним депутатом Олександром Онищенком.

А власником «Лідерпромінвесту» є Андрій Сіротов – нинішній директор фірми «Карпатнадраінвест».

Також НАБУ розслідує, чи є народний депутат Онищенко засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Відомство завершило розслідування відносно екснардепа Онищенка. Пізніше, суд вирішив заочно судити нардепа-втікача.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: