Онищенка у грудні мають екстрадитувати з Іспанії – Ситник

Читать на русском
Екснардепа Олександра Онищенка, який втік з України та переховується від слідства,  у грудні екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

Колишнього народного депутата Олександра Онищенка, який втік з України та переховується від слідства, у грудні екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

Про це сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в ефірі «24 каналу».

Верховний суд призначив нове засідання про арешт фірми матері ОнищенкаВерховний суд задовольнив скаргу адвоката компанії, яка раніше належала матері колишнього члена Верховної ради.

«Онищенко повертається, майже повернувся в Україну. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії – і в частині екстрадиції, і в частині визнання його політичним біженцем», – сказав Ситник.

Тому, за словами директора НАБУ, політика-втікача примусово повернуть до України. Найімовірніше, це відбудеться ще до кінця цього року.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд міста Києва вирішив передати кримінальні провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка в організації «газових схем», Валерія Постного в їх співорганізації та інших осіб до Вищого антикорупційного суду.

Раніше суд дозволив заочно судити Онищенка та менеджера Олену Павленко. Пізніше до України повернулася мати колишнього нардепа Інеса Кадирова, де її затримали. Суд її відпустив під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, екстрадована з Чорногорії фігурантка уклала угоду з САП у справі Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: