Гончарук привітав Бундестаг з імплементацією газової директиви ЄС

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що український уряд вітає імплементацію Бундестагом газової директиви Європейського союзу.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що український уряд вітає імплементацію Бундестагом газової директиви Європейського союзу.

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, Україна очікує, що енергетичний регулятор Німеччини також діятиме у строгій відповідності до директиви.

«Уряд України вітає імплементацію Бундестагом Газової директиви ЄС 1:1. Ми очікуємо, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини також діятиме у строгій відповідності до директиви. Цю позицію також підтримала Європейська комісія», - заявив Гончарук.

Нагадаємо, 13 листопада, Бундестаг ухвалив законопроект про внесення змін до законодавства для реалізації оновленої газової директиви Європейського союзу. Згідно газовій директиві, правила, що діють на території Євросоюзу, будуть поширюватися на газопроводи не входять в об'єднання країн, якщо проходять через територію країн-членів ЄС.

Раніше Україна закликала Європарламент зупинити спроби Німеччини вивести «Північний потік-2» з-під дії газової директиви Європейського союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: