Бундестаг проголосував за поправки щодо газової директиви ЄС

Читать на русском
Бундестаг ухвалив законопроект, що регулює застосування поправок до газової директиви Євросоюзу, під який підпадає російський газопровід Північний потік-2.

Бундестаг ухвалив законопроект, що регулює застосування поправок до газової директиви Євросоюзу, під який підпадає російський газопровід «Північний потік-2».

Про це в середу, 13 листопада, повідомляє ТАСС.

Відповідно до законопроекту, нові заходи будуть застосовуватися лише до ділянки трубопроводу в територіальних водах ФРН, останніми 12 морськими милями. Також зазначається, що з нового регулювання можливі виключення, але вони обмежені 20-річним терміном.

Поправки до газової директиви ЄС набрали чинності в травні, вони поширюють низку правил газового законодавства ЄС на морські ділянки трубопроводів, що йдуть в союз з третіх країн. Ними передбачено поділ діяльності з видобутку і транспортування газу. Таким чином, компанія не може добувати газ і одночасно володіти трубопроводом в ЄС, за яким він доставляється.

29 жовтня сенатор конгресу США від Республіканської партії Енді Барр підготував законопроект про енергетичну безпеку Європи, що передбачає запровадження нових санкцій проти компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік - 2». При цьому в Держдепі Сполучених Штатів визнали, що запровадження американських санкцій на даному етапі вже не зупинить будівництво газопроводу.

30 жовтня Датське енергетичне агентство дозволило будівництво газопроводу і заявило, що він пройде по датському континентального шельфу на південний схід від Борнхольму в Балтійському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: