Держбюджет-2019: Рада виділила 1 млрд на зарплати шахтарям

Читать на русском
Законопроект передбачає збільшення витрат на зарплати шахтарів, погашення боргів шахт за електроенергію 1 млрд грн.

Рада схвалила в другому читанні та в цілому проект змін до закону про держбюджет на 2019 рік № 2283.

За законопроект проголосував 291 нардеп.

Законопроект передбачає збільшення витрат на зарплати шахтарів, погашення заборгованості шахт за електроенергію 1 млрд грн.

Як документ змінили при доопрацюванні до другого читання, розповіла нардеп від «Слуги народу», представник бюджетного комітету Леся Забуранна.

«При доопрацюванні законопроекту до другого читання пропонується врегулювати такі питання: унормувати зарахування до спеціального фонду конфіскованих коштів, які на 1 жовтня надійшли в обсязі 1 млрд 560,1 млн грн, але не передбачені в планових показниках доходів державного бюджету з напрямком в сумі 524 млн грн Міноборони на облаштування військових комісаріатів та їхнє всебічне забезпечення, як передбачено в ст. 35 закону і в сумі 1 млрд 36,1 млн грн - «Укравтодору» за пріоритетними напрямами розвитку доріг державного значення», - сказала Забуранна.

За її словами, також перерозподіляються окремі витрати, виходячи з оцінки стану використання коштів до кінця року по низці бюджетних програм.

«Йдеться про витрати Міністерства освіти і науки, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерства молоді та спорту, Національної академії медичних наук, Національної академії аграрних наук, Укравтодору, Апарату ВР, Генеральної прокуратури. Крім того, унормовує збережені на наступний рік залишки субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», - додала представник профільного комітету.

Раніше шахтарі пікетували під Луганській ВГА через заборгованість із зарплати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: