Ціна імпортного газу збільшилася за останній місяць

Читать на русском
Держфіскальна служба України розрахувала середню митну вартість імпортного природного газу, яка склалася  на період з 1 до 31 жовтня 2019 року.

Державна фіскальна служба України розрахувала середню митну вартість імпортного природного газу, яка склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 до 31 жовтня 2019 року.

Як повідомляється на сайт Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, у жовтні середня ціна імпортного газу становила 199,5133 доларів або 4988,4620 грн за 1 тисячу кубометрів.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

Отже, в доларовому еквіваленті у жовтні середня ціна зросла на 14,2% порівняно з вереснем, коли вона становила 174,6862 доларів за 1 тисячу кубометрів.

При цьому в гривневому еквіваленті ціна газу зросла на 16,8% порівняно з вереснем, коли вона становила 4272,7604 грн 1 тисячу кубометрів.

Нагадаємо, між Україною і Росією почався новий етап «газової війни». У Брюсселі відбулися тристоронні перемовини щодо нового контракту на транзит російського газу територією України. Але успіхом вони не увінчалися.

У зв'язку із загостренням суперечок «Слово і Діло» нагадає історію конфлікту «Нафтогазу» і «Газпрому», а також ситуацію з імпортом і транзитом газу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: