Україна підготувалася до альтернативного реверсу газу

Читать на русском
Укртрансгаз модернізував газовимірювальну станцію Гребеники на кордоні з Молдовою, що дає можливість транспортувати газ з Балкан у разі припинення транзиту Росією.

«Укртрансгаз» модернізував газовимірювальну станцію «Гребеники» на кордоні з Молдовою, що дає можливість транспортувати газ з Балкан у разі припинення транзиту Росією.

Про це повідомляє прес-служба «Укртрансгазу».

Роботи виконано у відповідності з меморандумом про співпрацю з операторами ГТС Болгарії, Румунії і Греції, який передбачає забезпечення транспортування газу через трансбалканські трубопроводи в реверсному напрямку по території цих країн в Україну і Молдову.

Проектна потужність станції після модифікації складає 70 млн куб. м на добу в аверсному режимі і 4 млн куб. м на добу в реверсному режимі - з Молдови.

Повідомляється, що у 2018 році «Укртрансгаз» успішно провів оцінку попиту на вхідні потужності в Україну з Румунії і підтвердив економічну доцільність створення таких потужностей на трансбалканському маршруті.

Готовність об'єкта до роботи перевірили і підтвердили представники суміжного оператора ГТС Молдовагаз, підписавши відповідний акт.

Раніше Україна домовилася про постачання 1,5 мільярда кубометрів газу з Румунії з початку наступного року.

Нагадаємо, Україна в січні-жовтні 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшила імпорт природного газу на 45,4% або на 4,15 мільярда кубометрів - до 13,29 мільярда кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: