Суд дозволив передачу податкових декларацій Трампа прокуратурі Нью-Йорка

Читать на русском
Апеляційний суд Другого округу США дозволив передачу податкових декларацій з 2011 року американського президента Дональда Трампа прокуратурі штату Нью-Йорк.

Апеляційний суд Другого округу США дозволив передачу податкових декларацій з 2011 року американського президента Дональда Трампа прокуратурі штату Нью-Йорк.

Про це в понеділок, 4 листопада, повідомило агентство Reuters.

Адвокати глави Білого дому заявили, що продовжать оскаржувати рішення апеляційного суду.

«Рішення Другого округу буде передано до Верховного суду. Питання, порушене в цій справі, йде до серця республіки. Конституційні питання мають значення», - наводить телеканал NBC News слова одного з адвокатів Трампа, Джея Секулово.

Раніше окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс направив в американський підрозділ фірми Mazars вимогу представити дані про податкові виплати президента США і його компанії Trump Organization в рамках розслідування у сфері нерухомості.

Політичні противники президента США шляхом оприлюднення його податкових декларацій намагаються знайти в документах свідоцтва порушення Трампом закону в той період, коли він ще був бізнесменом і не керував країною. Публікація цих декларацій може розповісти про реальний розмір статків американського лідера, а також про його боргові зобов'язання і угоди до президентства.

2 листопада губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що податкові питання спонукали американського президента переїхати в інший штат.

Трамп 31 жовтня пояснив зміну місця проживання з Нью-Йорка на Флориду поганим ставленням до нього політиків штату.

У травні демократи в штаті Нью-Йорк ухвалили законопроект, що дозволяє конгресу США запросити податкову декларацію президента країни. У липні Трамп подав позов до суду з вимогою заборонити надання своєї податкової декларації конгресу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: