Конгрес перевірить податки Трампа за 10 років – ЗМІ

Читать на русском
Президента США мають намір перевірити щодо шахрайства з несплатою податків, повідомляють американські ЗМІ.

У Бюджетному комітеті нижньої палати Конгресу США мають намір перевірити дані про використання президентом Дональдом Трампом шахрайських схем з податками. У зв'язку з цим Комітет готує запит про надання йому податкових декларацій за останні 10 років.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила телекомпанія NBC з посиланням на свої джерела в Конгресі.

Зазначається, що голова бюджетного комітету Палати представників Річард Ніл (демократ від штату Массачусетс) розпорядився підготувати такий запит напередодні передачі Трампом черговий декларації про доходи американським податківцям. Це повинно відбутися в найближчі тижні.

Як пояснює телекомпанія, бюджетний комітет є єдиним профільним комітетом Палати представників, які мають повноваженнями безпосередньо вимагати в своє розпорядження податкові декларації глави держави. Такий запит надходить на розгляд міністра фінансів Стівена Мнучіна, який і вирішить, задовольняти його чи ні. Ніл не відкидає, що направить запит після завершення розслідування спецпрокурором Робертом Мюллером в зв'язку з спробами втручання у вибори в США 2016 року, що приписуються Росії.

Демократи давно намагаються отримати офіційні відомості про податки Трампа. Як стверджувала в жовтні минулого року газета The New York Times, він отримав від компанії свого батька, що займається нерухомістю, щонайменше $413 млн за сприяння в ухиленні від оподаткування в США. Публікація заперечує заяви самого Трампа про самостійно зароблений капітал і майже повну відсутність фінансової підтримки з боку батька - відомого в Нью-Йорку девелопера Фреда Трампа.

Демократична партія після повернення контролю над Палатою представників за підсумками проміжних виборів у листопаді минулого року неодноразово погрожувала почати низку розслідувань діяльності Трампа як під час його перебування на посаді глави держави, так і в ході виборчої кампанії. У комітетах нижньої палати Конгресу демократи мають намір вивчити хід розслідування втручання в президентські вибори 2016 року, яке приписують Росії, податкові декларації президента і його бізнес, фінансові інтереси Трампа в Саудівській Аравії і його контакти з владою цієї країни, а також відставку глави Пентагону Джеймса Меттіса і рішення глави білого дому вивести війська з Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: