Рейтинг Трампа впав через побоювання рецесії в США

Читать на русском
Рейтинг президента США Дональда Трампа впав в світлі побоювань американців, пов'язаних з можливою рецесією і зростанням цін через торговий конфлікт з Китаєм.

Рейтинг президента США Дональда Трампа впав в світлі побоювань американців, пов'язаних з можливою рецесією і зростанням цін через торговий конфлікт з Китаєм.

Згідно з результатами опитування, зробленого за замовленням телеканалу ABC News і газети The Washington Post, позиція глави Білого дому змістилася з 44% в липні до 38% у вересні.

За даними дослідження, повністю схвалюють діяльність президента США 27% опитаних проти 32% в липні. Навпаки, не схвалюють - 48%. Раніше цей показник становив 45%.

Опитування проводилося 2-5 вересня серед американо і іспаномовних жителів. Було опитано 1003 респонденти. Похибка в підрахунках за репрезентативніою вибіркою становить близько 3,5%.

28 серпня Вашингтон офіційно підтвердив, що митні збори на низку товарів, що експортуються з Китаю в США, будуть підвищені з 10% до 15%.

Крім того, за рішенням Трампа з 1 жовтня товари і продукти з КНР загальною вартістю в $ 250 млрд будуть обкладатися податком не 25%, а 30%. Пекін пообіцяв вжити заходів у відповідь.

Торговельне протистояння між Китаєм і США триває з липня 2018 року. Тоді Вашингтон ввів мита в 25% на імпорт 818 видів китайських товарів загальним обсягом $ 34 млрд на рік, КНР відповіла дзеркально.

У травні Вашингтон знову підняв мита обсягом $ 200 млрд, через те що Китай не виконує домовленості. У відповідь Пекін підвищив мита на ввезення товарів з США обсягом поставок $ 60 млрд.

За словами Трампа, запровадження мит триватиме до тих пір, поки сторони не укладуть «вигідну для всіх» угоду. При цьому глава США висловив занепокоєння з приводу економічної ситуації в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: