Через сильний смог у Нью-Делі закрили школи - фото

Читать на русском

Внаслідок сильного смогу в столиці Індії Нью-Делі тимчасово закрили школи, призупинили роботу на будівельних майданчиках і обмежили рух авто.

Через сильний смог у Нью-Делі місцева влада призупинила роботу на будівельних майданчиках, закрила школи та обмежила рух автомобілів у місті.

Як зазначає агентство AFP, кожної зими 20-мільйонне місто Нью-Делі огортає смог через викиди авто та промисловості, а також через фермерів, які масово починають спалювати рештки пшениці і рису на полях поблизу мегаполіса.

Цього року рівень забруднення повітря є одним з найгірших за останні три роки.

Щоб зменшити рівень забрудення повітря, місцева влада вже заборонила в'їзд у столицю дизельним авто. Винятки - машини, які перевозять товари першої необхідності.

Смог не відступає: що забруднює повітря та чим це небезпечноЗа рівнем забруднення повітря Київ практично зрівнявся зі столицею Китаю, свідчать дані спеціалізованого ресурсу AirVisual.

Також введені обмеження на користування приватним автотранспортом. Автомобілі зможуть виїжджати на вулиці через день - в залежності від того, закінчуються їхні номери на парне чи непарне число.

Для захисту Тадж-Махалу, який знаходиться приблизно в 250 кілометрах на південь від столиці, місцева влада привезла спеціальний очищувач повітря. Це було зроблено через побоювання, що токсини у повітрі можуть частково пошкодити мармурову будівлю 17 століття.

Нагадаємо, раніше ми писали, що забруднює повітря та чим це небезпечно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: