У місіях ООН беруть участь 283 військовослужбовців ЗСУ – Міноборони

Читать на русском
За півтора року Україна подвоїла свою військову присутність у Місії НАТО Рішуча підтримка: з 10 до 21 особи та 2 мінно-пошукових собаки ЗСУ.

У місіях ООН наразі беруть участь 283 військовослужбовці Збройних сил України.

Про це повідомив директор департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони Олег Меліхов, передає пресслужба міністерства.

«Натепер у місіях ООН беруть участь 283 військовослужбовці ЗС України. Зокрема це національний контингент — 250 (Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго). Національний персонал — 33 (Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (12), Місія ООН у Косово (2), Місія ООН у Республіці Південний Судан (4), Тимчасові сили ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй (6), Сили ООН з підтримання миру на Кіпрі (1), Багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації в Малі (8)», - сказав Меліхов.

Він також зазначив, що за півтора року Україна подвоїла свою військову присутність у Місії НАТО «Рішуча підтримка»: з 10 до 21 особи та 2 мінно-пошукових собаки ЗСУ.

«До кінця цього року плануємо заповнити в складі Місії 29 посад (27 військовослужбовців та 2 мінно-пошукових собаки)», - розповів директор департаменту.

Крім того, за словами Меліхова, український інженерний підрозділ продовжує виконувати завдання в Косові, і до кінця цього року його чисельність збільшиться з 40 до 50 осіб.

«Також ми направляємо персонал до тренувальної місії НАТО в Іраку — нині опрацьовуємо внутрішньодержавні процедури. Україна планує долучитися до операції «Морський охоронець». Очікуємо на відповідні рішення Північноатлантичної ради НАТО», - додав Меліхов.

У Міністерстві оборони України до 2020 року включно опрацюванню підлягають понад 200 стандартів й інших керівних документів Альянсу з різних питань.

Нагадаємо, парламент ухвалив у цілому законопроект номер 1227 про військову службу і військовий обов'язок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: