«Нафтогаз» заявив про загрозу зриву опалювального сезону в Дніпрі

Читать на русском
Опалювальний сезон в деяких населених пунктах Дніпропетровської області на межі зриву через бездіяльність місцевої влади.

Опалювальний сезон в деяких населених пунктах Дніпропетровської області на межі зриву через бездіяльність місцевої влади.

Про це повідомляє прес-служба компанії у четвер, 31 жовтня.

«НАК «Нафтогаз України» попереджає мешканців м. Дніпра, П'ятихатки, смт Софіївка, с. Лихівка та с. Саксагань, яким постачають тепло підприємства КП Дніпротеплоенерго: ДП Софіївкатеплоенерго, ДП Східтеплоенерго і ДП Південтепломережа, про можливий зрив початку опалювального сезону через бездіяльність місцевої влади», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що дані підприємства звернулися до «Нафтогазу» для укладення договорів на поставку природного газу. Разом з цим вони використовують котельні, які раніше експлуатувалися іншими суб'єктами господарської діяльності, які накопичили значні борги перед «Нафтогазом» за раніше спожитий газ.

«Відповідно до вимог статті 22 закону України Про теплопостачання ці підприємства зобов'язані були для укладення договору перевести на себе борги попередників. Однак тепловиробники категорично відмовляються виконувати вимоги законодавства», - зазначили в «Нафтогазі».

Перший заступник голови правління «Нафтогазу» Сергій Перелома наголосив, що ця проблема виникла не сьогодні, і у місцевої влади було достатньо часу для вирішення питання із заборгованістю теплопостачальників.

Раніше Сергій Перелома запевнив, що Україна стабільно пройде опалювальний сезон навіть при відсутності транзиту газу з Росії і при обмеженні імпорту газу з європейських країн.

Нагадаємо, опалювальний період розпочався в усіх регіонах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: