Підсумки роботи Ради: депутати за тиждень ухвалили 18 законопроектів

Читать на русском

Спікер Дмитро Разумков не обдурив, коли сказав, що Верховна рада закінчує з «турборежимом»: на цьому тижні парламентарії ухвалили набагато менше законопроектів, ніж зазвичай. Аналітики «Слово і Діло» порахували підсумки роботи Ради за цей тиждень в цифрах.

Протягом 15-18 жовтня народні депутати ухвалили 6 постанов і 18 законопроектів (11 – в цілому і 7 – за основу).

З важливих законопроектів, які схвалили в другому читанні, – судова реформа, ініційована президентом. Закон, зокрема, передбачає скорочення складу Верховного суду. Крім того, в цілому депутати підтримали закон про викривачів корупції, про верифікації та моніторинг державних виплат, про впровадження електронного документообігу в парламенті. Ще важлива ініціатива – закон, згідно з яким нардепів можуть позбавити компенсації на витрати за прогули засідань без поважних причин.

Цього тижня було виконано дві партійних обіцянки. У передвиборчій програмі «Слуги народу» була обіцянка запровадити систему грошової винагороди для громадян за виявлення корупції. Така норма є в ухваленому законі про викривачів корупції.

Також Рада ухвалила закон про аудит якості будівництва доріг, і «слуги народу» виконали обіцянку запровадити незалежний контроль якості ремонту і будівництва доріг.

Відзначимо, за минулі два тижні (7-18 жовтня) 25 законів підписав президент України Володимир Зеленський. До парламенту за цей період внесли 32 постанови та 75 проєктів законів (22 з них – альтернативні).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як нардепи в першому читанні голосували за проєкт бюджету-2020.

Детальніше про те, як пройшов тиждень у парламенті, можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: