Україна готова надати інформацію щодо катастрофи MH17

Читать на русском
Україна завжди готова надати інформацію про розслідування катастрофи MH17 та їй нема чого приховувати.

Україна завжди готова надати інформацію про розслідування катастрофи MH17 та їй нема чого приховувати.

Про це заявив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

П'ять років із дня катастрофи MH17: які обіцянки давали українські політикиРівно п'ять років тому російська установка Бук збила пасажирський літак рейсу MH17. Загинули 298 людей.

На його думку, заклик розслідувати «роль України» в катастрофі MH17 відволікає від поточного слідства щодо винуватців трагедії, повідомляє NOS.

Він зазначив, що Україна співпрацює зі слідством.

«Нам нема чого приховувати, - сказав посол. – Мій уряд завжди готовий надати інформацію». Разом з тим, Ченцов попереджає, що це відволікає від пошуку винних: «Справжнє питання: хто це робив і чому?»

У 2015 році Нідерландська рада безпеки заявила, що Україна повинна була закрити свій повітряний простір, аргументуючи це тим, що тоді рейс MH17 вибрав би інший маршрут до Куала-Лумпур, і літак не був би збитий.

Нагадаємо, Палата представників парламенту Нідерландів має намір ініціювати розслідування ролі України в справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році.

Раніше влада Нідерландів направила в прокуратуру РФ прохання посприяти в пошуку Володимира Цемаха, якого голландська влада хотіла допитати у справі про катастрофу MH17 в липні 2014 року на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: