Рада підтримала законопроект про покарання за незаконне збагачення: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада підтримала в першому читанні президентський законопроект щодо конфіскації незаконних активів чиновників і покарання за набуття таких активів. Ініціатива передбачає впровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів і повернення кримінальної відповідальності на незаконне збагачення. Крім того, депутати скоротили терміни підготовки документа до другого читання. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Законопроект підтримали 316 народних депутатів, ніхто не виступив проти, 38 – утрималися, 46 – не голосували.

Фракція «Слуги народу» дала 237 голосів «За», 5 осіб не голосували і 9 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» дала 24 голоси «За», 16 депутатів не голосували, 4 – були відсутні. Серед позафракційних нардепів 19 були «За», 3 утрималися, 11 – не голосували, один – був відсутній.

З фракції «Батьківщини» ініціативу президента схвалили 14 нардепів, один утримався, 5 – не голосували, 4 – були відсутні. Всі 20 членів фракції «Голосу» виступили на підтримку законопроекту.

Жодного голосу не дала фракція «Європейської солідарності»: 22 депутати утрималися, 2 – не голосували, 3 – були відсутні. Тільки два голоси дала група «За майбутнє», 12 нардепів утрималися, 7 – не голосували, один – був відсутній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які законопроекти запропонував парламенту Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: