У Києві на Всеукраїнському з'їзді обрали суддю КСУ

Читать на русском
На Всеукраїнському з'їзді суддів  суддею Конституційного суду України було обрано Галину Юровську. Голосування за інших суддів відбудеться сьогодні,30 жовтня.
Галина Юровська

На Всеукраїнському з'їзді суддів до Конституційного суду України суддею було обрано Галину Юровську.

Про це написав речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

Закон про люстрацію: колишнім чиновникам часів Януковича стане простіше судитися в УкраїніПісля рішення Європейського суду з прав людини держслужбовці часів Януковича зможуть швидше відновлюватися на посадах та добиватися виплати за вимушений прогул.

«За» Юровську свої голоси віддали 145 делегатів із 274.

Крім того, Лисенко повідомив, що у другий тур вийшли Грищук Оксана (76 голосів), Коровайко Олександр (106 голосів), Прокопенко Олександр (61 голос) та Філюк Петро (98 голосів). За них знову голосуватимуть сьогодні,30 жовтня.

Як відомо, Конституційний суд України складається з вісімнадцяти суддів - по шість призначаються президентом, Верховною радою та з'їздом суддів України.

Нагадаємо, Велика палата Конституційного суду України продовжила розгляд справи про конституційність позбавлення Віктора Януковича звання президента України.

Нагадаємо, Київський суд переніс на 18 листопада розгляд апеляції на вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про держзраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: