Суд переніс розгляд апеляції у справі Януковича на 18 листопада

Читать на русском
Київський суд переніс на 18 листопада розгляд апеляції на вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про держзраду.

Київський суд переніс на 18 листопада розгляд апеляції на вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про держзраду.

Про це повідомили в п'ятницю в адвокатському об'єднанні «Авер лекс», що представляє інтереси колишнього глави держави на слуханнях в Апеляційному суді української столиці.

В ході засідання головуючий суддя Юрій Трясун зачитав позицію захисту по апеляції на вирок Віктору Януковичу і перейшов до стадії розгляду клопотань. Після цього суддя оголосив про перенесення подальших слухань на місяць, тобто на 18 листопада.

На засіданні не були присутні двоє з семи адвокатів Януковича. Вони представили суду письмові роз'яснення про те, що не змогли з'явитися на засідання, тому що знаходяться на конференції в Мінську. Суд також призначив ще дві дати судових слухань у цій справі - 25 листопада і 6 грудня.

В кінці вересня адвокати Віктора Януковича повідомили, що він не зможе бути присутнім на засіданні у його справі 18 жовтня через ризик для життя. Раніше суд не дозволив екс-президенту брати участь в розгляді його справи в режимі відеоконференції. У свою чергу захист Януковича заявив, що працює над тим, щоб колишній глава держави зміг безпечно повернутися в Україну, не опинившись при цьому за гратами.

24 січня Оболонський районний суд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеною провину експрезидента в посяганні на територіальну цілісність України. Сам Янукович не брав участі в процесі, з лютого 2014 року його проживає в Росії. Захисники експрезидента назвали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском, і оскаржили вирок в суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: