Комітет підтримав притягнення до відповідальності нардепа Дубневича

Читать на русском
Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України підтримав притягнення до відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.
фото: Чесно

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради України підтримав притягнення до відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє сайт ВР у середу, 30 жовтня.

На думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило нанесення збитків на суму 93,28 млн грн.

Перше подання САП було передано наприкінці 2018-початку 2019 років. Його Генпрокуратура повернула. Друга спроба САП відбулася у лютому 2019 року, проте ГПУ теж повернула документ на доопрацювання.

Третя спроба була у травні. Це подання Генпрокуратура також повернула. Водночас вказане подання, яке підписав Рябошапка, за даними «Слово і Діло», НАБУ і САП передали всередині вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: