Фірма з орбіти Дубневичів подала скаргу до Верховного суду

Читать на русском
Верховний суд розгляне скаргу комерційної фірми на відмові у позові до Антимонопольного комітету за рішення про штраф і вчинення порушення.
Верховний Суд

Фірма «Експозиція», яку пов'язують з народними депутатами-братами Ярославом і Богданом Дубневичами, подала скаргу на відмову суду у позові до Антимонопольного комітету України на рішення про накладання штрафу.

Про це йдеться в ухвалі Касаційного господарського суду від 25 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 22 грудня 2018 року Антимонопольний комітет визнав, що фірми «Експозиція» і «Єврооснова-СМ» вчинили порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» на постачання елементів кріплень колії загальною вартістю 330,65 млн грн у 2015-2016 роках. За даними АМКУ, обидві компанії постачали кріплення виробництва ТОВ «Корпорація КРТ», кінцевими бенефіціарами якого є брати-Дубневичі. При цьому ці фірми пропонували продукцію дорожче від середньоринкових цін, спільно готували конкурсні пропозиції, а їхні директори до та у період проведення тендерів спілкувалися між собою по мобільному телефону.

Також АМКУ підкреслив, що незалежно від того, хто із компаній переміг у тендерах його кінцевим вигодонабувачем є «Корпорація КРТ». За даними комітету, фірма Дубневичів надавала фінансову допомогу компанії «Єврооснова-СМ» на покриття завдатку для участі в тендерах УЗ, а доступ до рахунків фірм «Корпорація КРТ» та «Експозиція» здійснювався з одного персонального комп'ютера.

Крім того, як встановив АМКУ, офіс компаній «Корпорація КРТ» та «Експозиція» розташовувався за однією адресою у Львові, а один із засновників фірми «Єврооснова-СМ», Мирослав Шотик, щонайменше у період 2012-2016 років отримував зарплатню у «Корпорації КРТ».

Не погодившись з таким рішенням АМКУ, фірма «Експозиція» подала позов до комітету, в якому просила скасувати його. Госпсуд Києва відмовив в його задоволенні. Тому компанія подала на це рішення скаргу. Проте Північний апеляційний госпсуд залишив її без задоволення. Пізніше фірма подала касацію. Верховний суд призначив засідання на 5 грудня.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «справи Дубневича», в якій також фігурує директор фірми «Корпорація КРТ». Раніше НАБУ затримало розшукуваного екс-помічника Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: