У Нацкорпусі заявили про переміщення зброї з Золотого

Читать на русском
Андрій Білецький, лідер Нацкорпусу, запевнив, що добровольці, які живуть в прифронтовому селищі Золоте-4, не вивезли, а перемістили зброю.

Андрій Білецький, лідер Нацкорпусу, запевнив, що добровольці, які живуть в прифронтовому селищі Золоте-4, не вивезли, а перемістили зброю.

Про це він повідомив в коментарі Українській правді.

Зеленський у Золотому: чим закінчиться конфлікт з добровольцями?Експерти вважають, що словесна перепалка президента з добровольцями Національного корпусу стала червоною лінією для глави держави. Щоб зняти напруження в суспільстві, йому необхідно ухвалювати швидке рішення про статус Путіна: агресора він чи ні.

«Зброя в ООС обмежується виключно в так званій «червоній зоні». За наказом Зеленського вони оголосили «червоною зоною» Золоте-4 тільки сьогодні вранці. Зброю нікуди не вивозили, а перемістили менш, ніж на кілометр, за межі «червоної зони», - сказав він.

Білецький стверджує, що ветерани мають при собі тільки легальну зброю, так як «приїхали захищати територіальну цілісність країни».

Лідер Нацкорпусу назвав зброю добровольців «засобами самооборони».

Білецький також назвав абсурдними заяви штабу ООС про нібито нелегальноме перебування ветеранів у Золотому-4. Керівник Нацкорпусу підкреслив, що це конституційне право громадян України - знаходитися в будь-якій її точці.

Нагадаємо, що 26 жовтня президент України Володимир Зеленський приїхав до населеного пункту Золоте-4, де добровольці і ветерани виступають проти відводу українських військ і прокоментував можливість зустрічі з учасниками акцій Ні капітуляції. Під час спілкування з одним із добровольців Зеленський зазначив, що він президент України, йому 42-й рік і він «не лох якийсь».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: