Сенцов відреагував на висловлювання Зеленського в Золотому

Читать на русском
У Золотому президент пробув дві доби та поспілкувався з добровольцями, яким заявив, що він «не лох якийсь», а також вимагав прибрати зброю.

Колишній в'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов заявив, що йому соромно за президента України Володимира Зеленського після оприлюдненого відео, на якому той спілкувався з добровольцем із батальйону «Азов» у Золотому.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Переглянув учорашнє гучне відео стендапу із серії #янелох. У результаті: сором за президента і гордість за добровольця. Не пишу про військових, тому що не відчуваю на це морального права, адже не був на війні. Хочеться лише сказати їм спасибі за те, що у нас усе ще є своя країна», – написав Сенцов.

У Золотому президент пробув дві доби та поспілкувався з добровольцями, яким заявив, що він «не лох якийсь», а також вимагав прибрати зброю.

Зеленський поспілкувався з добровольцями, яким заявив, що він «не лох якийсь», і вимагав прибрати «Я прийшов тобі сказати, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш жодні ультиматуми озвучувати», – відповів Зеленський.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Своєю чергою, військовий сказав, що президенту мали передати лист про протести. «Я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав: зброю забери. А ти мене не переводь на акції», – сказав президент.

Пізніше, президент зазначив, що під час поїздки «деякі розмови виявилися емоційними».

Тим часом, в штабі ООС заявили, озброєні люди, які спілкувалися з президентом, знаходяться там незаконно.

За підсумками поїздки в Золоте президент України написав у Facebook, що «всі хочуть миру і всі готові до розведення сил».

14 жовтня під стінами Офісу президента України в Києві на вулиці Банковій протестували проти розведення військ в Золотому Луганської області та Петрівському Донецької області. Розведення сторін було заплановано на 7 жовтня, але через обстріли цих населених пунктів так і не почалося.

Нагадаємо, відводити війська планують на 1 км від лінії розмежування. За словами начальника Генштабу Збройних сил України Руслана Хомчака, в результаті розведення військ біля Петровського і Золотого українські військові відійдуть на позиції, на яких перебували у 2016 році.

Додамо, президент України Володимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: