Поліція приїхала до добровольців у Золотому-4

Читать на русском
У понеділок вранці, 28 жовтня, до добровольців, які перебувають у Золотому-4, прибули правоохоронці.

У понеділок вранці, 28 жовтня, до добровольців, які перебувають у Золотому-4, прибули правоохоронці.

Про це повідомляє LB.

Бійці розповіли, що їм стало відомо, що поліція збирається їх «виселити» з населеного пункту. Офіційно про такі заходи не повідомлялося. Але напередодні Міністерство внутрішніх справ відзвітувало про вивіз зброї, яка була у представників Нацкорпусу.

Правоохоронці (близько 20 осіб) не робили жодних силових дій стосовно добровольців. Вони розповіли, що прибули перевірити автомобіль журналістів, який був розташований дуже близько до лінії розмежування.

Після огляду поліцейські від'їхали від місця дислокації Нацкорпусу.

Водночас у телеграм-каналі «Останній блок-пост #Ні_Капітуляціїї» повідомляється, що силовики мають намір виганяти добровольців.

«Прямо зараз до групи ветеранів у селищі Золоте приїхали близько 20 поліцейських з автоматичною зброєю, під приводом «перевірки» намагалися обшукати машини і особисті речі бійців. Зараз «правоохоронці» поїхали, ймовірно, проінформувати своє начальство. Готуємося. І стоїмо до кінця», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 26 жовтня президент України Володимир Зеленський приїхав у населений пункт Золоте-4, де добровольці і ветерани виступають проти відводу українських військ і прокоментував можливість зустрічі з учасниками акцій «Ні капітуляції». Під час спілкування з одним із добровольців Зеленський зазначив, що він президент України, йому 42-й рік і він «не лох якийсь».

Пізніше у Facebook Зеленський заявив, що провів у Золотому дві доби, під час поїздки зустрічався з учителями та лікарями і дізнався про стурбованість місцевих жителів через те, що на околиці оселилася група озброєних людей.

Заступник глави Нацполіції Вадим Троян заявив, що ветерани-добровольці, які мали легальну зброю, вивезли її в супроводі поліції з Золотого-4.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: