Українцям з діаспори потрібно дозволити подвійне громадянства - Кулеба

Читать на русском
Кулеба підкреслив, що толерантне ставлення держави до другого громадянства дозволить вирішити питання наявності у десятків тисяч українців угорських і румунських паспортів, які отримували заради переміщення в Євросоюзі.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що українці з діаспори повинні отримати право подвійного громадянства.

Про це він сказав в коментарі ZN.UA.

На його погляд, це дозволить Україні більш ефективно використовувати потенціал співвітчизників з діаспори. Кулеба пояснив, що якщо в майбутньому в українському уряді з'являться нові представники діаспори з громадянством Канади або США, якы захочуть працювати на Україну, то слід мати вже готову модель співпраці з ними.

За його словами, лібералізація політики у сфері громадянства дасть можливість утримати в українському просторі мільйони українців, які виїхали за межі України і отримали громадянство іншої країни, але охочих зберегти зв'язок зі своєю батьківщиною.

Подвійне громадянство в Україні: як політики обіцяють боротися з порушеннямСлово і Діло аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

Також, Кулеба підкреслив, що толерантне ставлення держави до другого громадянства дозволить вирішити питання наявності у десятків тисяч українців угорських і румунських паспортів, які отримували заради переміщення в Євросоюзі.

Віце-прем'єр вважає, що це повинно вирішити одну з гострих проблем у стосунках України з сусідніми країнами.

Раніше, Дмитро Кулеба вже заявляв, що Україна повинна узаконити подвійне громадянство, але не для тих громадян, які разом з українським мають паспорт РФ.

Нагадаємо, в Росії спростили отримання громадянства для українців.

«Слово і Діло» аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: